dijous, 21 de desembre del 2017

Lectures i pel·lícules sobre educació per a families i professorat

Hola, hola, hola! Benvolguts lectors, com l'educació és un factor clau per al futur d'una societat i la base de l'acte educatiu implica principalment la família i l'escola, i a més ja són a prop les festes nadalenques i les esperades vacances, volem oferir-vos una sèrie de lectures i pel·lícules per compartir experiències i reflexions sobre el procés educatiu que podeu aprofitar per a vore o llegir aquestos dies, o inclús pot ser un bon regal per a qualsevol mestre, futur mestre o interessat en la educació.

~LECTURES

¿POR QUÉ EDUCAMOS?
David Martín Díaz. Pròleg de César Bona
LID Editorial, 2017
El llibre és el resultat de converses amb persones de referència en el sector educatiu des d'un punt de vista integrador: l'escola, el barri, la família,... És tan important aprendre matemàtiques com aprendre a millorar el món en el qual vivim.




MONTESSORI EN CASA: EL CAMBIO EMPIEZA EN TU FAMILIA
Cristina Tébar
Plataforma editorial, 2017

El mètode Montessori ajuda a desenvolupar xiquets i xiquetes autònoms, independents, responsables i capaços de pensar per ells mateixos. Descobrirem la millor forma d'estimular el potencial educatiu de les famílies tant a casa com a l'escola.



LA ESCUELA MÁS FELIZ: IDEAS PARA DESCUBRIR EL DON DE CADA NIÑO Y ESTIMULAR SU EDUCACIÓN. LA REVOLUCIÓN SECRETA DE LAS AULAS
Rosa Jové
La esfera de los libros, 2017

L' autora té clar quin és l'objectiu: crear escoles més feliços. No es tracta de canviar-ho tot, sinó de valorar i conservar allò que ens servix, adaptar el que està obsolet, i modificar el que no funciona.



TSUNAMI DIGITAL: HIJOS SURFEROS: GUÍA PARA PADRES QUE NO QUIEREN NAUFRAGAR EN LA EDUCACIÓN DIGITAL
Juan Martínez Otero. Pròleg de Leopoldo Abadía.
Freshbook, 2017

La revolució digital produeix ones gegants. Com educadors podem adoptar diferents actituds davant este tsunami. No mires cap a un altre costat. Posa't el banyador i agafa la taula... Surf's up!



~PEL·LÍCULES

PELÍCULAS PARA LA EDUCACIÓN: APRENDER VIENDO CINE, APRENDER A VER CINE.
Edició a càrrec d'Iñigo Marzábal i Carmen Arocena.
Editorial Cátedra, 2016

Este llibre pretén oferir al personal docent i a les famílies un manual d'acord amb el desenvolupament curricular dels últims anys de l'ESO, el batxillerat i la formació professional bàsica. Amistat i traïció, violència i solidaritat, civilització i barbàrie, sexe i amor,... són alguns dels temes sobre els que convida a debatre a pares i mares, docents i alumnat.



¡HE VENCIDO AL BULLYING!
Emmanuelle 
Piquet. Il·lustracions d'Elisa Mandel.

Editorial Juventud, 2017

En este llibre l'autora proposa unes estratègies per fer front a l'assetjament, ja que esta situació la podem viure qualsevol xic o xica que travesse un moment de fragilitat. D'això se'n aprofiten de la por i de la vulnerabilitat. És hora d'educar però també de reacciona amb el que es coneix com "l'efecte boomerang o fletxa de la resistència".







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Treballant per projectes

Bona vesprada amics i amigues del blog! Aquest quadrimestre a la classe de Didàctica General hem estat treballant en la planificació d'...