dissabte, 18 de novembre del 2017

Diversitat a les revistes de joguets

Bon dia, companys i companyes!

Com tothom bé sap... s'acosta Nadal i, els xiquets i les xiquetes, ho saben també. 
És per això que en aquesta època de l'any són molt comunes a totes les cases les revistes que les tendes de joguines reparteixen. Aquestes contenen multitud d'articles amb els quals els xiquets i les xiquetes poden jugar i divertir-se. Donat que a classe també s'ha tractat la qüestió de la diversitat, ens ha paregut interessant compartir aquesta notícia amb tots vosaltres.

Doncs bé, a les revistes sempre hi apareixen xiquetes jugant a nines o posant una llavadora, i xiquets que fan de mecànics o juguen amb espases i vaixells pirates...  Societat sexista des dels inicis de la infància de qualsevol persona? Aquesta és, ni més ni menys, la història d'un catàleg de joguets, el qual pareix ser el primer que comença a entendre el significat d'educar en igualtat i diversitat. Hi apareixen, com podeu observar, imatges promocionant un joc de ferramentes i el supost mecànic és... una xiqueta!! Un nen que es maquilla, un altre que posa una llavadora, un pare que juga a les nines amb la seua filla menuda i... una xiqueta amb síndrome de Down jugant als cotxes de policies.
 Ens pareix una manera magnífica de fer entendre a tots els xiquets i xiquetes d'arreu del món la diversitat i pluralitat de formes de ser i d'actuar, deixant de banda la qüestió merament social del gènere, edat o limitació. Els joguets són lliures i vosaltres, xiquets i xiquetes, també.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Treballant per projectes

Bona vesprada amics i amigues del blog! Aquest quadrimestre a la classe de Didàctica General hem estat treballant en la planificació d'...