dilluns, 13 de novembre del 2017

La importància del joc

Bon dia! Hem vist aquesta imatge al Twitter aquest matí i, com que és interessant, hem decidit compartir-la amb vosaltres.
Tan important és per a un xiquet o xiqueta fer activitats complementàries com jugar. De fet, la vida infantil no pot concebre's sense jocs, doncs jugar és la principal activitat de la infància en la qual els xiquets no dubten en utilitzar tot el temps del que disposen.

Clar està que anant a activitats extraescolars, els nens i les nenes coneixen a nous xiquets i fan noves amistats, tenen l'oportunitat de relacionar-se amb els iguals, eixint de la seua "zona de confort". A més, és una manera de que coneguen noves activitats i descobrisquen nous gustos.

No obstant, el joc és un impuls que també ajuda als xiquets i xiquetes a descobrir, manipular, observar i interpretar el món que ens envolta. Jugant aprenen, a més, a relacionar-se amb la resta, exerciten les seues habilitats i capacitats, i s’aventuren a assumir petits riscs que els ajuden a créixer i a conèixer el nostre entorn.

En ambdós aspectes, s'inicia el sentiment de pertinència en un grup social i sorgeixen amistats. Per aquesta raó, tant les activitats complementàries com els jocs, són fonts d'aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Treballant per projectes

Bona vesprada amics i amigues del blog! Aquest quadrimestre a la classe de Didàctica General hem estat treballant en la planificació d'...