dimarts, 7 de novembre del 2017

Escola xilena utilitza tècniques de Freinet

Aprofitant que hem tractat a classe a un dels pedagogs més importants del Segle XX, hem trobat un article sobre una escola de Xile que actualment utilitza les tècniques de Célestin Freinet. Aquesta idea va ser proposada per Iris Mernez, que diu: Aquí los docentes tenemos siempre presente que hay que darle la palabra al niño, para que se pueda expresar".

L’escola disposa d’un hort en el qual els i les alumnes treballen dues hores per setmana dins de la seua jornada escolar. Treballen en equip i tenen unes responsabilitats: els més grans ajuden als menuts, i aquests cuiden l’hort i netegen les conilleres.

L’article va ser publicat el 14 de gener de 2011 i, a més, forma part de la sèrie "Lo mejor de nuestros profesores" que l'Àrea d'Educació de Fundació Xile publica setmanalment al diari "Las Últimas Noticias".


Relacionat amb aquesta notícia, hem de dir que nosaltres, també vàrem tindre un hort rectangular al pati del col·legi on plantaven cebes, tomaques, lletugues, remolatxa… un dia a la setmana. Devíem cuidar-lo, per grups ens repartíem les diverses tasques. Primer vàrem netejar el lloc, després uns llauraven la terra, altres plantaven i altres regaven... també el vam assetjar perquè no passara ningú. Aquesta activitat era molt divertida, perquè vam aprendre molt, a més de valors com la solidaritat i el respecte pels altres i pel medi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Treballant per projectes

Bona vesprada amics i amigues del blog! Aquest quadrimestre a la classe de Didàctica General hem estat treballant en la planificació d'...