dimarts, 5 de desembre del 2017

"Wonder", una pel·lícula diferent

Hola, hola ! Ahir per la vesprada, anarem al cinema a vore "Wonder", una pel·lícula dirigida per Stephen Chbosky, basada en el "bestseller" de Raquel Jaramillo Palacio, "Wonder. La lección de August". 
Aquesta conta una història de superació personal i lluita contra l'assetjament escolar.



August Pullman és un xiquet de 10 anys que s'enfronta al primer dia de col·legi, un trauma infantil pel qual passen tots els xiquets i xiquetes del món, però encara pitjor en el seu cas perquè ell només ha rebut l'educació de la seua mare en la seua casa per culpa de les 27 operacions a les quals ha hagut de sotmetre's a causa d'un trastorn genètic que es tradueix en una malformació facial. 

El desig de August és que ho tracten com a un xiquet normal, és a dir, que la gent quan ho veja no li tinga por, ni es burle del seu aspecte, ni es compadisca d'ell. La seua família és molt afectuosa, tant que arriba a ser sobreprotectora i, es podria dir que les seues vides giren entorn d'ell.

Com és d'esperar, vivint en una societat amb prejudicis, quan el protagonista entra a l'escola és objecte de burles, fins i tot se li atribueix el paper de "empestat a evitar" per part d'alguns companys. En canvi, uns altres opten per donar-li una oportunitat i conèixer-ho; aleshores descobreixen la seua increïble personalitat, la seua valentia, la seua bondat i la seua innocència. Cal destacar el paper de l'amistat, una aspecte essencial en la vida d'un xiquet i una xiqueta.





No puedes pasar desapercibido si naciste para destacar”

Per a concloure, Wonder", és una pel·lícula interessant, meravellosa i didàctica que ens ha agradat moltíssim, doncs volíem compartir la nostra opinió sobre aquesta amb vosaltres. També pensem que l'haurien de veure tots els xiquets i xiquetes del món sencer, perquè és una lliçó que ens recorda que de tant en tant, convé deixar a un costar els prejudicis i deixar-se portar pels bons sentiments. Com bé diu August, Cuando puedas elegir entre tener la razón o ser amable, elige ser amable.

Ara, citarem una frase que es diu al final de la pel·lícula i que ens ha cridat l'atenció.

Todo el mundo debería recibir una ovación del público puesto en pie al menos una vez en su vida, porque todos vencemos al mundo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Treballant per projectes

Bona vesprada amics i amigues del blog! Aquest quadrimestre a la classe de Didàctica General hem estat treballant en la planificació d'...